Gelijkspel voor RKVVM E3

Gelijkspel voor RKVVM E3

Na de Halloweentocht in Sibbe van afgelopen week stond deze zaterdag een thuiswedstrijd tegen de koploper op het programma : Schimmert E2 (stand in de competitie na 4 speelrondes : 4 ploegen met 9 punten). Schimmert uit of thuis : voor ons altijd een lastige tegenstander. In de vorige 2 competitie-rondes bij de F-pupillen zijn we dit elftal ook tegengekomen en hebben we 2x verloren. Na de verliespartij van vorige week in Mechelen hadden we ook nog iets goed te maken met name op het gebied van inzet en ook eigenlijk wel qua spel. En dat lukte en hoe ! Iedereen was er en dan zijn we met zijn 11-en. Dit betekent dan ook meteen dat je 4 wisselspelers hebt. Na een goede warming-up, nog even naar binnen voor de teambespreking. Veel woorden waren vandaag niet nodig want allemaal wisten we waar het vorige week niet zo goed ging en…… de jongens wilden iets gaan rechtzetten. We speelden een hele goede 1e helft waarbij we iets meer van het spel hadden en meer kansen hadden dan Schimmert. Maar zoals dat wel es vaker gebeurt bij voetballen gaat het niet om de kansen maar om het balletje erin te trappen. Schimmert deed dat als eerste in de wedstrijd. De 0-1 viel ietwat te gemakkelijk MAAR wij lieten ons hier niet door beïnvloeden. We gingen door met ons goede spel en uit een hele goede corner van Luca scoorde Given …. met zijn hoofd : wat een fraaie treffer was dit zeg. Prachtige voorzet en dito ingekopt. 1-1 dus met rust. Wat drinken en een korte peptalk en vol goede moed in de 2e helft gestart.

Helaas konden we niet de lijn van de 1e helft vasthouden en Schimmert werd sterker en speelde in deze fase van de wedstrijd ietsje feller dan ons. Ze scoorden de 1-2 na een aanval over rechts en de 1-3 viel hier helaas heel snel achteraan. Onze hoofdjes gingen (gelukkig) maar heel even hangen en we probeerden er nog iets van te maken EN we bleven knokken. Dat laatste is SUPERGOED want nu hebben we zelf gezien en meegemaakt dat de wedstrijd pas gespeeld is als „ de scheids” heeft afgefloten. Luca trof na een paar fraaie acties op links bij zijn schot uit een moeilijke hoek helaas de paal… Nog maar 7 minuten en nog steeds 1-3 achter. Maar even later was het Camiel die van „ achteruit” naar voren dribbelde met de bal, passte naar Given en deze wist de bal in te tikken : 2-3 en nog een paar minuutjes over. Zou het nog lukken ?? Jawel het lukte wat we gingen er zelf in geloven en na een pass van achteruit kwam de bal bij Given die dribbelde en passeerde en kwam hierdoor vrij voor de keeper. Hij hield zijn zenuwen heel goed onder bedwang, zette de keeper op het verkeerde been en scoorde in de rechtse benedenhoek: 3-3 dus. Ook dit was een mooie aanval en fraaie treffer. We gingen zelfs geloven in een stunt en een overwinning maar helaas was de tijd daar te krap voor (1 tot 2 minuten nog maar over…). Eindstand van deze enerverende en goede wedstrijd : 3-3 ! Qua spel en inzet aangeknoopt bij onze topprestaties in Eijsden en Vaals. SUPERGEDAAN mannen ! mNa 5 wedstrijden staan Schimmert en RKVVM/Sibbe bovenaan met 10 punten MAAR Schimmert blijft de koploper vanwege een beter doelsaldo: Zij + 12 en wij + 5. De overige 2 ploegen die VOOR de 5e speelronde ook op 9 punten stonden hebben….. verloren…..

Aanstaande zaterdag spelen wij thuis tegen een van deze ploegen : BMR E2. Hopelijk weten we dan aan te haken bij ons spel en onze mentaliteit van deze wedstrijd. GOED GEDAAN allemaal en fijne zondag !