HET middel tegen k a t e r s . . .

HET middel tegen k a t e r s . . .

Met excuses aan de dierenliefhebbers, of in ieder geval aan degenen die van katers houden, en aan lezers van dit blad die met katers geen enkele moeite hebben (je ziet, ik wil echt helemaal niemand en met opzet kwetsen…).
Wat helpt het beste tegen een kater? Volgens wetenschappers uit Zuid-Korea, zo lees ik in de Gezondgids van de Consumentenbond van oktober 2009, is er maar één echte oplossing:
Drink tegen een kater veel water en eet asperges.
Dat zit zo. De aminozuren en mineralen in asperges dragen bij aan een sneller herstel en zouden ook de lever beschermen tegen de giftige stoffen die ontstaan uit alcohol. Menselijke levercellen reageerden in dit onderzoek positief op een behandeling met een extract van asperges: er waren minder giftige stoffen uit de alcohol aanwezig.
En je weet, althans onderzoek toont dit telkens weer aan, het gewone water uit de kraan (althans in onze streken) is beter dan het bonte palet aan mineraal/bronwater uit de flessen, dus bovendien een stuk goedkoper én nog beter voor het milieu; tevens is dit bericht onbedoeld, maar gratis reclame voor onze tuinders, die het toch al zo moeilijk hebben door hevige concurrentie van aspergetelers in het buitenland, tot in Peru toe; of is dit oneerlijke concurrentie? – we leven in een ingewikkelde wereld… (JW)