• Home
  • /Nieuws
  • /“Een hersenschudding is een serieuze zaak, zo heb ik dat op de harde manier ervaren”
“Een hersenschudding is een serieuze zaak, zo heb ik dat op de harde manier ervaren”

“Een hersenschudding is een serieuze zaak, zo heb ik dat op de harde manier ervaren”

Robert Gesink is inmiddels wel wat gewend, maar zijn forfait voor de Tour de France kwam toch keihard binnen. “Een hersenschudding is een serieuze zaak, zo heb ik dat op de harde manier ervaren” aldus de 30-jarige renner van Lotto-Jumbo, die de kwetsuur overhield aan een val in de Ronde van Zwitserland.

Ieder jaar lopen 76.000 mensen een hoofdblessure op tijdens het sporten. Daarvan belanden er 14.000 op een Spoedeisende Hulp-afdeling. Bij 14% is het letsel zo ernstig dat opname in het ziekenhuis nodig is en naar schatting overlijden er jaarlijks rond de zes sporters aan een hoofdblessure.

Heeft een sporter na een val of botsing last van misselijkheid, evenwichtsproblemen en is deze duizelig en gevoelig voor licht? Dan bestaat er een kans dat deze last heeft van een hersenschudding.

Onderschat een hersenschudding nooit
Als er niet snel, tijdig en op een juiste manier wordt gehandeld, kunnen sporters naast een langzaam herstelproces hun leven lang lichamelijke en psychische problemen houden. Lees op www.sportzorg.nl/sportblessures/hersenschudding hoe je een herschudding herkent en wanneer je weer mag sporten na een hersenschudding.

bron: sportzorg.nl