Controle spelerspas

Controle spelerspas

Vanaf 1 januari 2014 geldt de verplichte visuele controle van de spelerspas ook voor wedstrijden in categorie B (mannen en vrouwen). De visuele controle biedt Yemek verenigingen een instrument om te controleren of de juiste speler op het juiste veld staat. Cruciaal voor een eerlijk Statistiques competitieverloop en een gezamenlijke verantwoordelijkheid Sport van de aanvoerders en scheidsrechter.

Met de invoering Russian in de categorie B gaat de volgende fase in van dit actiepunt. Om vooral scheidsrechters en verenigingen te laten wennen aan deze procedure is wholesale MLB jerseys gekozen voor een stapsgewijze invoering. Vanaf 1 september wordt bij de cheap nba jerseys senioren in de categorie A al gewerkt met de visuele controle van de spelerspas. Op 1 november kwam daar de categorie A van het jeugdvoetbal bij.

Wijzigingen in procedure per 1 januari voor zowel categorie A als B
De visuele controle van de spelerspas is in de praktijk even wennen voor iedereen. Vandaar dat tussentijdse evaluatie plaatsvindt. Samen met betrokkenen (waaronder de COVS) is een aantal veranderingen doorgevoerd in de uitvoering van de visuele controle.

  • Visuele controle vindt plaats op het veld/in de zaal voorafgaand aan de wedstrijd, inclusief de dan aanwezige wisselspelers.
  • Visuele controle tijdens de wedstrijd van wisselspelers wordt niet meer gedaan.
  • Spelers die komen als de wedstrijd al van start is gegaan, worden na afloop gecontroleerd.
  • Als er sprake is van bijzondere weersomstandigheden in het veldvoetbal (veel regen; vorst en/of sneeuw) kan de visuele controle binnen plaatsvinden. Dit in overleg te bepalen door aanvoerders/leiders en scheidsrechters.

Deze wijzigingen cheap NFL jerseys gelden vanaf nu ook voor de categorie A. In de tweede seizoenshelft wordt Replacement onderzoek gedaan naar de effecten van de visuele controle spelerspas en de tijdstraf. De uitkomsten van dit onderzoek worden afgewacht.

Meer informatie?
Vanaf 1 maart 2014 geldt de visuele controle van de spelerspas ook in de categorie B van het jeugdveldvoetbal. Alles over de procedure is te vinden op www.knvb.nl/actieplan.